Miksi minusta tuli Laidari?

Miksi minusta tuli laidari? Kuullessaan lähdöstäni Ideanin HR Leadin paikalta, monet ystäväni ja tuttuni ihmettelivät, miksi jättää täydellinen duuni ja mieletön työyhteisö. Mikä saa ihmisen ottamaan tällaisen stepin yhtäkkiä urallaan?

Hyppy tuntemattomaan ei ollut helppo

Päätös ei tietenkään ollut minulle helppo ja puntaroin sitä monien eri tahojen kanssa, ystävistä mentoreihin ja eri työyhteisöni jäseniin asti. Koen, että omana vahvuutenani on kuitenkin aina ollut  sydämen ja voimakkaan intuition seuraaminen, sekä luotto siihen, että elämä kantaa – näin luotin tälläkin kertaa. Ja otin hypyn tuntemattomaan.

Ensimmäinen viikko Leidenschaftilla on täyttynyt juuri niistä asioista, joita odotin ja toisaalta niistä, joita olin myös jännittänyt. Olin ensimmäinen yritykseen palkattu työntekijä, minun lisäkseni saman päivänä aloitti myös upea Sonja. Huima alku seitsemän kuukautta vanhalle yritykselle, meitä on nyt viisi asiantuntijaa tekemässä töitä paremman työelämän puolesta.

Koska kaikki kolme perustajaamme ovat yrityskulttuurin ja johtamisen rautaisia ammattilaisia, oli perehdytysmateriaali ja -suunnitelma täysin valmiina ja ensimmäiset päivät menivät todella sulavasti eteenpäin. Kuitenkin viitteitä startup-kulttuurista antoivat päivittäiset asiakastapaamiset heti ekasta päivästä alkaen, eka työmatka kolmantena päivänä ja vauhti sen kuin tuntuu kiihtyvän! =) Vaikka olenkin tottunut kovaan meininkiin aiemminkin, konsultin työ eroaa piristävällä tavalla aiemmasta inhouse-HR kulmasta, jossa olen kasvanut. Se oli myös isoimpia syitä valintaani, halusin kokeilla jotain uutta urallani.

Intohimo vakuutti minut

Edellisissä töissäni olen ollut erittäin onnekas huipputiimien jäsenenä, joissa olen saanut alusta asti hyvin vapaat kädet kehittämiseen ja positiivisen ympäristön kasvaa. Toisaalta tämä tarkoittaa HR funktiossa, monesti myös sitä, että olet aika yksin hommassasi. Siinä on hyvät ja huonot puolet. Itse tunsin tarvetta sparrailuun ja oman ”yhteisön tukeen”, tähän löysin upeita ryhmiä, kuten Aalto Women in Business-ryhmän ja olin itsekin perustamassa omien tuttujeni kanssa myös paria muuta vertaismentorointiryhmää.

Kuitenkin tämä seikka on jäänyt hieman kalvamaan minua: Jos haluamme kaikki kehittää omasta yrityksestämme, Suomesta ja laajemmin maailmasta parempaa paikkaa tehdä työtä, miksi emme tekisi tätä yhdessä. Ajatus lähti muhimaan päässäni enemmän ja tällöin vastaan tulikin Leidenschaft. ”Yrityskulttuuri on kuningas”, ”Suomen kovin HR-yhteisö, joka tukee organisaatioita projektien muodossa ja auttaa rakentamaan tukevia rakenteita uudenlaisen HR-ajattelun voimin”. Nämä ovat oikeasti lauseita, joita en ole kuullut muilta HR-palveluita tarjoavilta organisaatioilta. Intohimo paistoi läpi jo nettisivuilta. Tässä oli sitä potkua, mitä tänne on kaivattu jo pitkään!

Eli kovia henkilöstöpuolen ja kulttuurin asiantuntijoita erilaisilla taustoilla, yhdessä miettimässä kunkin asiakasyrityksen nykytilaa ja sitä miten pärjätä entistäkin haastavammassa ja kilpaillummassa huomisessa. Tällaista ei kovin moni yrityksen sisäinen HR pysty yksin taklaamaan. Tarvitaan vahva tukijoukko, joka on nyt olemassa. Tervetuloa mukaan, joko Laidarina tai asiakkaana!